Počeo “Kids Fest” u Vrnjačkoj Banji

Počeo Kids Fest

Danas je počeo 9.“Kids Fest“ u Kulturnom centru Vrnjačka Banja i trajaće do 10.novembra. U okviru njega biće prikazano 17 filmova u terminima od 16, 18 i 20 sati. Večeras dva sinhronizovana filma prvi u 18 sati “GOSPODIN MESEC” .
Dosađujući se, gospodin Mesec na repu zvezde padalice stiže na planetu Zemlju. Uživao je u istraživanju nove planete, stvorenjima, čudima i mestima na njoj. Ali, nije sve baš sjajno – njegovo odsustvo sa neba je uzrokovalo da nijedno dete na svetu ne može da zaspi. Pošto ga je predsednik pronašao, udružuju se i smišljaju plan da gospodina Meseca vrate na nebo.

„Gospodin Mesec“ obišao je veliki broj svetskih filmskih festivala posvećenih kinematografiji za decu, i osvojio brojne nagrade. Ovaj film je visokobudžetna fantazija za decu u stilu kultnih filmova za odrasle – „Edvarda Makazorukog“, „Panovog lavirinta“ i ostvarenja Terija Gilijama.

Kao drugi film od 20 sati biće prikazan “ZIP, ZAP I KLIKERASKA BANDA” u 20h
Bezobrazni blizanci, Zip i Zap, kažnjeni su i poslati u letnju školi u strogi centar za prevaspitavanje, i u kome se zabranjeni svi oblici rekreacije i zabave. Kako bi se suprostavili zlom direktoru, formiraju pokret dečijeg otpora. Vođeni hrabrošću i verom u neraskidivo prijateljstvo, otkrivaju misterioznu tajnu sakrivenu duboko u školi, koja će ih odvesti u najuzbudljiviju avanturu života.

Zip i Zap su junaci iz poznatog španskog stripa na kojima su odrasle generacije dece. Na osnovu avantura koje su skoro 7 decenija pričaju milioni prodatih svezaka stripova, snimljen je visokobudžetni film pun akcije i specijalnih efekata, koji pruža odličnu zabavu.